basketbal in rusland 

Professionalnyj basketbolnyj kloeb Tsentralny Sportivny Kloeb Armii Moskva (Russisch: Профессиональный баскетбольный клуб Центральный Спортивный Клуб Армии Москва) is een Russische professionele basketbalclub die zijn thuiswedstrijden speelt in MoskouRusland. De club speelt in de VTB United League en de EuroLeague Men. Het team werd in het Westen vaak "Rode Leger" genoemd vanwege de steun van het Sovjet leger. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in december 1991, ging het steeds minder met CSKA. De club ging bijna failliet, maar in 1997 werd de club door de Russische miljardair Michail Prochorov, die de eigenaar was van Norilsk Nikkel, overgenomen

handbal in rusland

Het Russisch handbalteam junioren is het nationale onder-19 en onder-20 handbalteam van Rusland. Het team vertegenwoordigt het Союза гандболистов Россия in internationale handbalwedstrijden voor vrouwen.

voetbal in rusland

Het Russisch voetbalelftal is een team van voetballers dat Rusland vertegenwoordigt in internationale wedstrijden. Van 1923 tot 1992 kwamen Russische voetballers uit voor het voetbalelftal van de Sovjet-Unie. Op het EK voetbal van 1992 was het land actief als deel van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Het grootste succes tot op heden is het bereiken van de halve finale op het EK 2008.